Uitvaartbegeleiding

Bij een overlijden bel je als eerste de huisartst of huisartsenpost, zij zullen het overlijden vaststellen. In een zorginstelling of ziekenhuis wordt dit voor je gedaan. Zodra de arts geweest is bel je Het Binnenveld, wij bespreken met je welke eerste zorg voor de overledene en voor jou gewenst is. Opbaren kan in een uitvaartcentrum maar ook thuis, op bed, in een kist of in een wade.

Vormgeven afscheid
Zodra je er aan toe bent komen we weer samen om het afscheid vorm te geven, zo heb je tijd om mensen te verzamelen die je graag bij het gesprek wilt hebben.

Wil je cremeren, begraven of natuurbegraven op een van de mooie plekken met eeuwig durende grafrust. We kunnen van alle crematoria, begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen gebruik maken. De begrafenis of crematie hoeft niet in de eigen woonplaats plaats te vinden.

Vormgeven rouwbericht
Wil je een rouwkaart met persoonlijke afbeelding versturen of kies je voor verspreiding van het overlijdensbericht via social media of mail. We helpen je met teksten en opmaak en zorgen voor een passend eindresultaat.

Opbaren
We bespreken de keuze voor een uitvaartkist, gevlochten mand of opbaarplateau met een wade. Er is zo veel mogelijk en bijna alles is door ons direct leverbaar.

Afscheidsbijeenkomst
Denk je aan een afscheidsbijeenkomst in een aula of kerk, of is een informeel afscheid met lekkere hapjes en een drankje beter gepast. We weten de juiste plek te vinden. Ook een afscheid thuis is te realiseren met hulp van onze cateraar en onze technicus voor geluidsinstallatie.

Rouwvervoer
We kunnen over rouwauto´s beschikken in veel kleuren en modellen, een koets met paarden of een rouwbus om samen met de overledene de laatste reis te beleven. Misschien is je eigen vervoer geschikt met eventueel toevoeging van de rouwaanhanger.

Hield de overledene van bloemen, ook dan zijn er legio mogelijkheden. Een traditioneel rouwstuk of de bloemenband om samen met de genodigden een bloemstuk te creëen. Dit kan via je eigen bloemist waar je graag komt, anders kunnen wij het voor je regelen.