CONTACT

Telefoon: 06 52 386 510

Praktische informatie

Wilsbeschikking

Een wilsbeschikking wordt gebruikt om aan te geven of u begraven of gecremeerd wilt worden. Daarnaast kunt u in dit document vastleggen aan wie u b.v. kleding, sieraden of meubels wilt schenken.

Het dient een door u zelf geschreven (niet getypt of door een ander geschreven) brief te zijn, voorzien van de datum waarop het geschreven is en door u ondertekend. Alles moet met woorden worden omschreven. Het is niet bestemd voor het benoemen van een executeur. Dit moet geregeld worden via een testament. Geldbedragen zijn ook niet overdraagbaar via een wilsbeschikking, maar wel via een testament.

Een wilsbeschikking kan in bewaring gegeven worden bij een notaris, samen met het laatste testament. U kunt ook iemand op de hoogte brengen van de plaats waar u het heeft opgeborgen.

Kosten

De kosten, die gemaakt worden voor een uitvaart kunnen erg uiteenlopen. Een gemiddelde uitvaart kost € 6000,- tot € 8000,- of meer (exclusief grafmonument). Het hangt van de wensen af hoeveel kosten er gemaakt worden. Ons streven is een uitvaart te realiseren die binnen uw budget past. U geeft aan wat uw wensen zijn en en wij kunnen u vertellen wat (globaal) de kosten zijn. Op deze manier weet u waar u aan toe bent in deze toch al onzekere periode. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.

Verzekeringen

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Een naturaverzekering bijvoorbeeld, levert een overeengekomen dienstenpakket. Of een kapitaalverzekering waarbij een geldbedrag wordt uitgekeerd. Het is ook mogelijk een levensverzekering voor het betalen van de uitvaart te gebruiken. Een gespaard bedrag op een eigen rekening is een goede optie. Indien u een uitvaartverzekering hebt afgesloten, bijvoorbeeld bij DELA, Monuta of Yarden, of aangesloten bent bij een uitvaartvereniging, bent u vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen. Het is wel aan te raden van te voren naar de voorwaarden te informeren.

U kunt dus te allen tijde een beroep op het Binnenveld doen.