CONTACT

Telefoon: 06 52 386 510

Natuurlijke uitvaart

Fair Trade groene uitvaart producten

Als tweede naam hebben wij ‘bewust afscheid nemen’. Daarbij hoort volgens ons ook het maken van een bewuste keuze wat een kist betreft.
In de zomer van 2010 zijn Fair Trade groene uitvaartkisten in Nederland geïntroduceerd.
Wij zijn daar erg blij mee en willen dit met u delen. Het moet niet, maar het is nu wel mogelijk om een 100 % verantwoorde kist te kopen.

Fair Trade

Het is goed om te weten dat de aanschaf van een door de World Fair Trade Organisatie gecertificeerd en gecontroleerd product een financiële bijdrage levert aan en kansen creëert voor mensen in enkele van de armste regio’s van de wereld. Fair Trade verbiedt verder kinderarbeid en gedwongen arbeid, hierop wordt streng gecontroleerd door de WFTO.
De zusterorganisatie en leverancier Ecoffins is het eerste en enige Engelse bedrijf dat een Fair Trade keurmerk mag voeren in China en inmiddels ook in Indonesië.

ECO of Groen

Ecoffins Fair Trade producten worden handmatig vervaardigd van ecologisch verantwoord geteelde gewassen en planten zoals bananenblad, bamboe en pandanus. Een belangrijk kenmerk van deze gewassen is dat ze na een oogst zonder de noodzaak tot herplanten weer aangroeien. Na het oogsten, tijdens de productie en indien van toepassing bij de kleuring, worden uitsluitend milieu verantwoorde plantaardige materialen en kleurstoffen toegevoegd. Ook worden er geen metalen of lijmen gebruikt. De kisten blijven derhalve biologisch afbreekbaar en bevatten geen schadelijke stoffen. Onze kisten worden al ruim tien jaar gebruikt voor zowel cremeren als (natuur) begraven.

Ecoffins is momenteel houder van de Natural Death Centre Award voor de beste Engelse Coffin producent.