CONTACT

Telefoon: 06 52 386 510

Manden

Fairtrade/Eco vervaardigde producten van Greencoffins zijn manden en een opbaarplank gemaakt van grondstoffen die de aarde niet uitputten. Het zijn onkruidgewassen of gewassen die na het kappen zelf weer verder groeien.

Bamboe

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en behoort, met uitzondering van een aantal gematigde soorten, tot de wintergroene planten. Wereldwijd zijn er meer dan 1500 bamboe soorten.
In tegenstelling tot bomen groeien alle bamboe soorten tot volledige hoogte en breedte in slechts één enkel groeiseizoen van 3 tot 4 maanden.

Pandanus

Ook bekend onder de naam schroefpalm of wilde ananas is een snel groeiend onkruid dat veel voorkomt in tropische delen van de wereld. Bij elkaar zijn er zo'n zevenhonderd soorten. Het is een onkruid dat zelfs onder de moeilijkste omstandigheden goed en snel kan groeien.

Bananenblad

De bananenplant is een van de oudst geteelde gewassen in de wereld. De planten komen oorspronkelijk voor in het tropische deel van zuidoost Azië.
Omdat een bananenplant vaak vrij lang en stug is, met soms een omvang van wel drie meter, wordt er vaak gedacht dat de bananenplant een boom is.

Pinboo & Pine

Naaldbomen zijn snelgroeiende wintergroene bomen die tot 80 meter hoog kunnen worden. Ze worden wereldwijd gebruikt voor het maken van planken en houtpulp, ook worden ze gekweekt voor werkhout.

Wilgenteen

Wilgen zijn bladverliezende bomen en struiken die voor namelijk voorkomen op natte ondergronden in gematigde en in koude regio’s van het noordelijk halfrond. De wilg is een boom waar elk jaar opnieuw Wilgenteen aan groeit zonder de noodzaak voor nieuwe aanplant. De wilgenteen wordt gebruikt om coffins van te vlechten.