CONTACT

Telefoon: 06 52 386 510

Kennisgeving

Kennisgeving

In vroeger tijden trok de aanzegger door dorp en stad om een overlijden aan te kondigen. Nu gebruiken we moderne communicatiemiddelen: de rouwbrief en de overlijdensadvertentie in de krant en vermeldingen op internetsites.

Rouwbrief

Op de dag van overlijden, of de dag erna, wordt vaak de rouwbrief verzonden. U kunt natuurlijk kiezen voor een standaardtekst of -afbeelding. Wij nodigen nabestaanden uit na te gaan wat er in henzelf opkomt, wat kenmerkend of treffend is voor de overledene. Het is heel goed mogelijk zelf een kaart samen te stellen. Er zijn diverse formaten papier en desgewenst kan een foto of andere afbeelding gebruikt worden. Met digitale scan- en fotoapparatuur is tegenwoordig veel mogelijk. Een voorbedrukte rouwbrief is natuurlijk ook mogelijk. 

Digitaal is er steeds meer mogelijk: een rouwkaart op internet met daaraan gekoppeld een condoleancemogelijkheid.

De overlijdensadvertentie

Ter kennisgeving kan een overlijdensadvertentie in een plaatselijke, regionale of landelijke krant geplaatst worden. Soms in combinatie met rouwbrieven, soms in plaats daarvan. Meestal wordt de tekst van de rouwbrief gebruikt. Er is een duidelijke ontwikkeling te zien op het gebied van inhoud en vormgeving van overlijdensadvertenties. Er wordt plaats gemaakt voor een meer persoonlijke manier van uitdrukken.

  • Voorbeeld