CONTACT

Telefoon: 06 52 386 510

Gedenken

Er zijn meerdere mogelijkheden om een dierbare overledene te gedenken.

Foto's/video

Op de dag van de uitvaart kunnen foto's gemaakt worden, die later veel troost kunnen bieden (www.afscheidsfotografie.nl) . Een video-opname kan fijn zijn voor bijvoorbeeld mensen die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn (www.arvideo.nl).

Condoleance/herinneringsboek

Om de herinnering levend te houden kan bij het afscheidnemen aan de belangstellenden een persoonlijke geschreven bijdrage gevraagd worden. Dit kan dan samen met eventueel gemaakte foto's, dagboekfragmenten, gedichtjes, documenten enzovoorts bewaard worden in een map. Zelfgemaakt, gekocht, gemaakt door iemand anders met een speciale kaft. Het is allemaal mogelijk. Het Binnenveld heeft een condoleanceboek gemaakt van bamboepapier met voorgedrukte inlegvellen of aangepast naar persoonlijke wensen.

Grafmonument

Bij een begrafenis heeft u te maken met de keuze voor een grafmonument. Deze keuze kan beperkt worden door de reglementen van de begraafplaats. Het is daarom raadzaam van te voren deze reglementen op te vragen.
Er zijn vele mogelijkheden voor het uitzoeken van een grafmomument: steen, hout, RVS, glas. Diverse kunstenaars houden zich bezig met dit onderwerp en u kunt terecht bij veel steenhouwerijen.

Planten van een boom

Bij een crematie zijn er ook diverse mogelijkheden voor het gedenken en bewaren van de as van de overledene. Bijvoorbeeld: een boom kan opgroeien op/met de asresten van een overledene. De voedende waarde van as kan samengebracht worden met het wortelstelsel van een aantal geselecteerde bomen waardoor de as opgenomen kan worden in de boom. Hiervoor zijn vele mogelijkheden: www.rememberingreen.nl.

In het Koningin Wilhelminabos bij Dronten is het mogelijk de naam van een dierbare, die aan kanker is overleden, aan te brengen op een glaspaneel of een nieuwe boom te planten www.wilhelminabos.nl. Zo wordt de herinnering aan hen levend gehouden.

Vingerafdrukhanger

Een vingerafdruk van uw dierbare, met zoals bekend, de unieke lijnen en vormen.
De afdruk wordt vastgelegd in een hanger van goud of zilver. Eventueel aan de achterzijde voorzien van een gravure.