Begraven Bennekom

Wilt u uw begrafenis regelen in de omgeving Bennekom?

Neem dan contact op met het Binnenveld Uitvaartbegeleiding uit Wageningen. Wij regelen de volledige uitvaart en besteden hier veel aandacht aan. Niet voor niets staan wij voor ‘Bewust afscheid nemen’. De dood neemt voor ons net zo’n grote plaats in als een geboorte. Het leven/de dood is als een cirkel zonder een begin of einde. Het begin van dit aardse leven, de geboorte, wordt over het algemeen uitgebreid voorbereid. Het einde van het aardse leven, de dood, is geen favoriet gespreksonderwerp.

Maar er is duidelijk een verandering op komst, praten over de dood wordt steeds meer gedaan ook bijvoorbeeld op TV in verschillende programma’s. Wij van het Binnenveld zijn er van overtuigd dat er veel onrust weggenomen kan worden als er opener over de dood gesproken wordt. Wij lopen samen op met de nabestaanden en zijn aanwezig waar het nodig is en blijven op de achtergrond als dat wenselijk is.

De volgende onderwerpen kunnen o.a. besproken/geregeld worden:
– begraven of cremeren

– opbaren waar en hoe

– inhoud en vormgeving van de rouwkaart

– keuze van een kist of een opbaarplank met wade

– vervoersmogelijkheden

– plaats en invulling van de afscheidsbijeenkomst

– muziekkeuze

Wij proberen rust te creëren, waardoor er ruimte komt om de juiste keuzes te maken. Sommige zaken moeten de eerste dag al bedacht en geregeld worden. Andere zaken kunnen wachten tot de dagen daarna. Dit heeft onze extra aandacht.

Naast het begraven op een algemene begraafplaats is het mogelijk te kiezen voor een natuurbegraafplaats, bijv. Heidepol. Deze begraafplaats ligt tussen Arnhem en Ede. Het is een natuurgebied met eeuwigdurende grafrust. Op termijn wordt de begraafplaats weer teruggegeven aan de natuur.

Neem contact op met het Binnenveld Uitvaartbegeleiding om de mogelijkheden voor een begrafenis in de regio Bennekom te bespreken.